371 poze   46944 vizite

Salvia officinalis

Plante la ghiveci si/sau radacina nuda, functie de perioada. Salvia este o planta foarte interesanta, care este cunoscuta pentru utilizarea sa la gatit. De-a lungul istoriei, oamenii au gatit cu salvie si alte ierburi aromatice pentru a spori aroma mancarurilor. Salvia officinalis (Sage) este considerata a avea proprietati medicinale si este folosita pentru a vindeca boli comune, cum ar fi dureri de gat si iritatii ale gurii. Aceasta a fost chiar considerata a fi un stimulator al starii de spirit si capabil de a ajuta la concentrare si memorie. Salvia provine din salvere cuvântul latin, care tradus înseamna "pentru a salva sau pentru a îngriji". În plus, cuvantul "officinalis" inseamna medical. Beneficii: 1. Proprietati antioxidante Cel mai mare beneficiu al salviei este capacitatea acesteia de a inhiba oxidarea lipidelor. Alimentele cu aceasta proprietate sunt mai cunoscute sub numele de antioxidanti. Procesul de oxidare are loc atunci când o molecula sau atom pierde un electron. Compusii doresc întotdeauna sa fie stabili, ceea ce înseamna ca compusul este multumit cu suma de electroni pe care o are. Când procesul de oxidare a lipidelor inlatura un electron de pe compus, molecula devine instabila si extrem de reactiva. Este atât de reactiva din cauza ca "vrea" sa câstige un electron pentru a deveni stabila din nou. Aceste specii foarte reactive sunt cunoscute ca radicali liberi. Concentratiile mari de radicali liberi în organism s-au dovedit a provoca boli cum ar fi ateroscleroza coronariana (rigidizarea arterelor), boala Alzheimer, si cancerogeneza. De asemenea,oxidarea lipidelor s-a dovedit a fi o cauza de alterare a produselor alimentare. 2. Sanatate Mintala Cercetarile recente au aratat ca salvia poate ajuta de fapt, in unele aspecte ale sanatatii mintale. Uleiurile esentiale din salvie s-au dovedit a inhiba enzimele de grup colinesteraza. Aceste enzime sunt prezente în sinapse si descompun neurotransmitatorii, cum ar fi acetilcolina. Acetilcolina este un neurotransmitator important asociat cu reglementarea muschilor scheletici si muschiului cardiac. În plus, acesta este asociat cu învatarea, memoria, si starea de spirit. Într-un studiu recent, uleiurile esentiale de salvie s-au dat la subiecti în forma de capsule si au fost testate efectele asupra starii de spirit, vigilentei si memoriei. Ipoteza a fost ca uleiurile esentiale din salvie ar spori starea de spirit a subiectilor , vigilenta si memoria prin inhibarea enzimelor de grup colinesteraza. În timpul experimentului, unui grup i-a fost dat placebo care nu continea uleiuri esentiale de salvie, iar alt grup a primit capsule care contineau uleiuri. Dupa o perioada de timp scurta starea lor a fost testata. Subiectii tineri au prezentat o îmbunatatire a starii de spirit, împreuna cu o crestere a calmului si vigilentei. Subiecti vârstnici au aratat o mai mare îmbunatatire a atentiei. Grupul care a primit placebo nu a aratat nici un pic de îmbunatatire. Ei au ajuns la concluzia ca uleiurile esentiale de salvie au ajutat la imbunatatireaa starii de spirit, vigilentei si memoriei prin inhibarea enzimelor de colinesteraza, dar este nevoie de investigatii suplimentare pentru a determina alte mecanisme care ar putea provoaca progrese în domeniul sanatatii mintale. 3. Anti inflamatorii Uleiurile esentiale de salvie reduc inflamatia. Unul dintre principalii compusi care o face cel mai util împotriva inflamatiei este acidul ursolic. Aceste uleiuri esentiale sunt secretate de plante si sunt utilizate într-un tratament topic pentru a reduce umflarea. În plus, Sage ajuta la reducerea inflamatiei in gat. In medicina traditionala, ceaiul care a fost preparat din frunze de salvie a fost folosit pentru a ajuta impotriva durerilor de gât. 4. Antimicrobian Uleiurile esentiale din salvie si multe alte plante aromatice pot avea proprietati antimicrobiene. In medicina traditionala mai ales, salvia a avut un efect asupra durerii în gât si inflamatiei. Uleiurile esentiale de salvie afecteaza bacteriile prin schimbarea membranelor celulelor lor si provoaca dezechilibre ale fluxului de ioni si enzimelor care duc la moartea bacteriilor. Sursa: Bio - Plafar info.
Salvia_in_vaso
Salvia_in_vaso
salvia-vaso
salvia-vaso
salvia-vaso-balcone
salvia-vaso-balcone

Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.